Nieuwe directeur: Geertje Jacobs

Geertje Jacobs is benoemd tot directeur van het EKWC. Met ingang van 1 oktober 2022 volgt zij Ranti Tjan op, die sinds 2010 leiding gaf aan het EKWC.

Geertje Jacobs wordt als directeur eindverantwoordelijk voor zowel het artistiek-inhoudelijke als het zakelijk-financiële beleid van het EKWC. In Jacobs heeft het EKWC een bevlogen en energieke verbinder gevonden die kan bogen op een solide staat van dienst in de culturele sector. Geertje Jacobs was onder meer directeur van Het Nationaal Glasmuseum Leerdam, Hoofd collectie van het Noord-Brabants Museum Den Bosch en werkte in het Textielmuseum Tilburg en het Rijksmuseum in Amsterdam.

Geertje Jacobs: “In mijn ogen is het EKWC de meest spectaculaire werkplaats van Europa, met een enorme potentie. Wat mij trekt is de brede toegankelijkheid van het materiaal keramiek en het hoge niveau van het centrum, zowel in artistiek als in technisch opzicht. Bij te kunnen dragen aan en het verbeteren van die unieke positie en kwaliteit van het EKWC, is een voorrecht”.

Irene Fortuyn, voorzitter van de Raad van Toezicht van het EKWC, feliciteert Geertje Jacobs met haar aanstelling: “De raad is bijzonder blij met de komst van Geertje Jacobs als het nieuwe boegbeeld van het EKWC. Wij zijn ervan overtuigd dat met haar komst de continuïteit en het unieke karakter van het EKWC in goede handen is. Met haar visie en expertise verwacht het EKWC een belangrijke volgende stap kunnen zetten in haar ontwikkeling.”