Nieuwe leden RvT

Twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht van het EKWC
25 september 2024

Met ingang van 1 oktober verwelkomt het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) twee nieuwe leden in de Raad van Toezicht: Lucienne van Dijk en Marcelle Hendrickx. Beiden hebben ruime kennis van het brede culturele veld en van belangrijke thema’s als duurzaamheid, maatschappelijke verbondenheid en ondernemerschap. Lucienne van Dijk is ondernemer binnen het werkveld financiële dienstverlening. En tevens docent en vakcoördinator bij de accountantsopleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Marcelle Hendrickx is een ervaren bestuurder in het publieke domein en op dit moment wethouder van de gemeente Tilburg.

Met de aantreding van Lucienne van Dijk en Marcelle Hendrickx tot de Raad van Toezicht van het EKWC, bestaat de raad uit 5 leden met verschillende expertisegebieden. De nieuwe leden houden samen met Irene Fortuyn, Tet Reuver en Anne Wenzel toezicht, geven advies en vormen een klankbord voor directeur Geertje Jacobs.

Geertje Jacobs:
“Het Europees Keramisch Werkcentrum, of EKWC, is het internationale artist-in-residence-programma en research centre voor keramiek. Sinds 1969 is het een niet weg te denken instituut voor experiment, onderzoek en innovatie, waar kunstenaars, ontwerpers en architecten uit de hele wereld naartoe komen om hun artistieke praktijk en technische kennis te verdiepen. Om die aantrekkingskracht te behouden en te versterken staat het centrum de komende jaren voor een aantal mooie uitdagingen. In deze fase van doorontwikkeling zijn wij dan ook extra verheugd deze twee nieuwe raadsleden met ruime ervaring en de juiste expertise te mogen verwelkomen.”

Lucienne van Dijk:
“Het is een groot genoegen om met mijn brede financiële kennis, mijn ervaring in een postacademische onderwijsinstelling en mijn gedrevenheid om organisaties verder te ontwikkelen een bijdrage te mogen leveren aan de verdere professionalisering van het EKWC.  Als inwoner van Brabant met passie voor kunst en cultuur wil ik mij inzetten als klankbord voor de directeur en haar team. Op deze manier wordt de schoonheid van het EKWC verder uitgebouwd en het centrum nog beter op de kaart te gezet. Binnen de RvT richt ik mij vooral op de financiële gezondheid en het risicobeheer.”

Marcelle Hendrickx:
“Ik ben blij én vereerd dat ik als lid van de Raad van Toezicht een bijdrage kan gaan leveren aan het verder brengen van het EKWC. Met mijn lange ervaring in het brede politiek bestuurlijke krachtenveld en mijn liefde voor kunst & cultuur hoop ik het EKWC ook meer stevigheid en vanzelfsprekendheid ín dat krachtenveld te geven. Een florerend EKWC is belangrijk voor de kunstensector, het kunstonderwijs maar ook voor het internationale bedrijfsleven. Keramiek kent immers vele toepassingen.”