In 2015 verhuist het centrum naar zijn huidige onderkomen. Met 16 werkruimtes biedt het huidige gebouw de mogelijkheid om elk jaar 60 deelnemers te verwelkomen. Naast een studio en appartement krijgen artists-in-residence toegang tot de werkplaats met verschillende ovens, een gespecialiseerd team, een gips-, glazuur-, hout-, metaal- en onderzoeksafdeling, een spuitcabine en een bibliotheek die dag en nacht toegankelijk is.
Dankzij het ruime pand is het EKWC nu in staat om groepen publiek, hoger onderwijs en bedrijfsleven te ontvangen. Het centrum werkt veelvuldig samen met internationale kunstacademies, wetenschappelijke instituten, galeries, musea en de (keramische) industrie. Opgedane kennis op zowel technisch, als artistiek, gebied wordt zoals voorheen vastgelegd, beschikbaar gesteld en internationaal verspreidt in de vorm van masterclasses, tentoonstellingen en publicaties. Alles ter ontwikkeling en promotie van keramiek.
Ervaren kunstenaars en jonge talenten werken zij aan zij bij het EKWC. Door de jaren heen ontvangt het instituut vele talenten en gerenommeerde namen voor een werkperiode, zoals onder andere Tony Cragg, Anish Kapoor, Jose Maria Sicilia, Kimpei Nakamura, Jun Kaneko, Karin Arink, Thom Puckey en Tom Claassen.